Presentation av bostadsrättsföreningen Hängboken

Bostadsrättsföreningen Hängboken registrerades år 1999 med målet att köpa fastigheten av dåvarande ägare Stockholm Sjukhem. Den är belägen på Fridhemsgatan 1 och 3 invid Rålambshovsparken på Kungsholmen. Namnet på föreningen syftar på den imponerande hängbok som växer intill huset invid Norr Mälarstrand. Föreningen fick köpa fastigheten 2010 och är registrerad ägare sedan  den 8 september 2010. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Föreningen är ansluten till ComHem och Ownit.
 

Vid försäljning skall köparen betala överlåtelseavgift med 2,5 procent och pantsättningsavgift på 1 procent beräknad på gällande basbelopp. Föreningen accepterar inte köp av juridisk person och boende ska vara mantalsskriven i lägenheten.
 

Fastighetens byggnadsår är 1939 och den är i ett mycket gott skick. Mellan åren 2004 och 2007 genomfördes omfattande renoveringar av fastigheten. 
Bostadsrättsföreningen Hängboken är medlem i organisationen Fastighetsägarna.

I föreningen finns 60 lägenheter varav 56  är upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade på:

1 rum & kokvrå     41-44 kvm     7 st     
1 rum & kök 41-44 kvm 9 st
2 rum & kök 60-72 kvm 14 st
3 rum & kök 75-80 kvm 15 st
4 rum & kök 109 kvm 8 st
5 rum & kök 126 kvm 7 st

Därutöver finns en lokal som är uthyrd till The Kulture.

Varje lägenhet har ett förråd i källarplanet. Här finns även cykelrum samt miljöhus där boende utöver hushållssopor kan lämna bland annat glas och papper för återvinning.
 

I källaren finns också två bokningsbara tvättstugor med torkskåp och elmangel samt var sitt tillhörande torkrum. Mellan tvättstugorna finns en mindre spontantvättstuga som inte kan bokas eller ska användas tillsammans med bokad tvättstuga. I spontantvättstugan finns endast tvättmaskin och torktumlare avsedd för enstaka tvättar vid akut behov. Bokning av tvättstugor sker med hjälp av ett RCO-system med nyckelbrickor.

Längst upp i huset finns en gemensam nyrenoverad möblerad takterrass på ca 80 kvm med tillhörande vinterisolerat uterum med pentry. Utsikten i söderläge över Riddarfjärden och söders höjder är magnifik. I anslutning till uterummet finns bastu med tillhörande omklädningsrum och dusch.

Dessutom finns till varje trapphus en mindre möblerade takterrass om cirka 25 kvm i västerläge som kan bokas.